Nu bezig
Deze activiteit is op dit moment bezig. Kom gezellig kijken bij de wedstrijden!

Najaarscompetitie

Van maandag 13 september tot zondag 21 november
Info & inschrijven

Driemaal is scheepsrecht! Graag willen we jullie op de hoogte brengen van de aankomende najaarscompetitie.

Op dit moment is het spelen én organiseren van competitiewedstrijden nog niet toegestaan als gevolg van de geldende coronamaatregelen, maar is de kans aannemelijk dat het dit najaar wel weer mogelijk is. En wie heeft daar nou geen zin in?

Als VCL zijnde zullen wij alle regels omtrent de competitie in de gaten houden en zullen hier waar nodig tijdig op anticiperen. Wanneer we in het najaar nog steeds met de 1.5 meter regelgeving te maken hebben, dan zoeken we naar de beste oplossing(en) om toch competitie te kunnen spelen en zullen je hier tijdig over informeren.

De inschrijvingen voor de competitie in het najaar zijn dus weer geopend. We willen jullie vragen om het team opnieuw op te geven als jullie in het najaar mee willen doen. Hierbij is het belangrijk om aan te geven dat de vrijdagavondcompetitie niet op tijd wordt gespeeld en ook niet om de week wordt aangeboden. Het is dus “als vanouds”: elke week speelt het team 4 volledige wedstrijden.

Competitie is mogelijk voor iedereen die daar interesse en vooral zin in heeft. Het is super leuk om in teamverband tegen ‘nieuwe/ andere’ tegenstanders te spelen. Uit ervaring kunnen we zeggen dat naast leuke tenniswedstrijden er ook gezellige avonden uit voort komen. Zorg ervoor dat je een team bij elkaar krijgt en schrijf je voor 3 juni 2021 in, via de link onderaan dit bericht.

In het schema onderaan deze pagina kun je de dagen zien waarop wij competitie aanbieden.

De KNLTB Competitie 2021 telt zeven speeldagen, waarin (meestal) gespeeld wordt in poules van ongeveer acht teams. In het overzicht onderaan deze pagina kunnen jullie de data terug vinden van het opgestelde programma door de KNLTB met de daarbij horende inhaaldagen.

Aan competitie spelen zitten een aantal voorwaarden vast:

  • Je team mag maximaal uit 7 personen bestaan. Zorg ervoor dat je met je team op alle data een volledig team hebt, zodat er zo min mogelijk vervanging moet worden geregeld.
  • Wedstrijden die niet op de geplande datum gespeeld kunnen worden vanwege vakanties, feestdagen of een incompleet team ingehaald kunnen worden volgens de regels van de KNLTB. Dit houdt in dat de wedstrijd voor de oorspronkelijke datum gespeeld moet zijn. Inhaaldata is enkel bestemd voor wedstrijden worden afgelast wegens weersomstandigheden.
  • Elk team heeft 1 captain die het complete team aanmeldt en dient aanspreekpunt te zijn voor de VCL’s.
  • Tijdens de voorjaarscompetitie wordt gespeeld met Verkort Spelen principe. Dit houdt in dat de derde set een Super Tiebreak is en Deuce wordt uitgespeeld.
  • Het inschrijfgeld voor de voorjaarscompetitie bedraagt: €75,- euro per team. Dit is inclusief 2 blikken ballen per thuis speeldag. Na inschrijving ontvang je hiervoor een Tikkie.

We begrijpen dat er veel interesse is in de najaarscompetitie. Mocht het voorkomen dat er teveel teams zich aanmelden dan de baanbezetting toe laat op die dag/ avond moet er geloot worden. Deze digitale loting zal plaats vinden op maandag 7 juni om 19.30 uur. Captains van de ingeschreven teams zullen hier t.z.t. van op de hoogte worden gebracht. Word je uitgeloot? Vraag naar de mogelijkheid om op een andere dag competitie te spelen.

Lukt het niet om een compleet team bij elkaar te krijgen en wil je toch graag competitie spelen? Dan kun je ons mailen op competitie@tc73.nl.

Het inschrijven voor de voorjaarscompetitie kan tot uiterlijk: 3 juni 2021 via de link op deze pagina.

Mocht je nog vragen hebben na het lezen van deze mail neem dan gerust contact met ons op.

Sportieve Groet,

Dionne Maat – Dane & Jeanine Haringsma

schema-knltbtc73-schema