Tennispark

Het tennispark van T.C. '73 ligt in Groot-Ammers en bestaat uit 4 smashcourt tennisbanen en een gezellig clubhuis.

tennispark

Speelrecht

Spelen op de banen van T.C. '73 is alleen toegestaan met gebruik van een geldige ledenpas. Zonder pas géén recht van spelen.

Speeltijden

De banen van T.C. '73 zijn dagelijks geopend van 's morgens vroeg tot 23.00 uur. Van maandag t/m zaterdag kan 's avonds met kunstlicht worden gespeeld; op zondag wordt het licht niet ontstoken.

Tijdens toernooien (behalve het openingstoernooi) is altijd 1 baan beschikbaar voor vrij tennissen. Het clubhuis is geopend op tijden dat er ook bardienst is.

Vorst, dooi en sneeuw

Regelmatig krijgen we vragen of er getennist mag worden bij vorst en dooi.

  • Bij droge (kale) vorst, kan er gewoon getennist worden, de banen zijn wat harder en de ballen stuiten niet overal even goed, maar tennissen is wel toegestaan. Houd wel zelf in de gaten of de banen niet glad worden, bijvoorbeeld door opvriezen. Dan kunnen ze glad worden en is het voor je eigen veiligheid beter om te stoppen.
  • Bij sneeuw en ijzel kan er niet getennist worden omdat de banen te glad zijn en er ijsvorming kan ontstaan op de toplaag waardoor deze langzamer ontdooit.
  • Bij dooi mag er niet getennist worden totdat de vorst volledig uit de bodem is verdwenen. Ga je toch de baan op, of te vroeg, dan kan zowel de toplaag als de fundering beschadigen.

Vragen?

Heb je nog vragen? Mail dan naar de juiste commissie of naar info@tc73.nl.