Afgelopen
Deze activiteit is reeds afgelopen.

Voorjaarscompetitie

Van zondag 24 maart tot vrijdag 21 juni
Info & inschrijven

Graag willen we jullie op de hoogte brengen van de aankomende voorjaarscompetitie. De inschrijving staat open tot 28 december ’23.

Tijdens de Voorjaarscompetitie probeer je samen met jouw team in zeven speeldagen, tussen begin april en begin juni, kampioen te worden van de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Het team dat na de zeven speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. De winnaars van de poule promoveren naar een hogere klasse en de laatste (twee) degraderen naar een lagere klasse, mits dit mogelijk is.
Vrijdagavondcompetitie: Om de week en 5 speeldagen

De vrijdagavondcompetitie wordt steeds populairder. Om de drukte op vrijdagavond te reguleren én toekomstige groei mogelijk te maken zal er met ingang van 2022 tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie op vrijdagavond 'om de week' worden gespeeld.

Wat houdt 'Om de week spelen' op vrijdagavond precies in?

  • Teams spelen om de week competitie, de gemengde teams én 8&9 Tennis starten één week eerder dan de reguliere competitie, namelijk op 1 april; de heren- en damesteams starten gelijk met de reguliere competitie op 8 april.
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
  • Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken;
  • De totale organisatie voor de CL op vrijdagavond is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen). De overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken.

Omdat de gemengde teams en de HD/DD teams op verschillende dagen competitie spelen, is het mogelijk om in beide competities uit te komen. Indien de twee competitiesoorten binnen de bandbreedte van 2,00 punten vallen conform de klassenvolgorde dan kan dit zonder dispensatie.

Zie in het schema onderaan de pagina op welke dagen wij dit voorjaar de competitie aanbieden.

Onderaan de pagina zie je ook een overzicht waarin je de data terug kan vinden van het opgestelde programma door de KNLTB met de daarbij horende inhaaldagen.

Aan competitie spelen zitten een aantal voorwaarden vast:

  • Je team mag maximaal uit 7 personen bestaan. Zorg ervoor dat je op alle data een volledig team hebt, zodat er zo min mogelijk vervanging moet worden geregeld.
  • Een competitiewedstrijd wordt in principe in zijn geheel gespeeld op de datum vermeld in het wedstrijdprogramma. Een wedstrijd verplaatsen (eerder of later dan de officiële speeldatum) mag in onderling overleg met de tegenstander, mits de wedstrijd voor de laatste speeldag wordt gespeeld en niet op een inhaaldag. Inhaaldagen zijn namelijk bedoeld voor wedstrijden die vanwege (weers)omstandigheden geen doorgang konden vinden.
  • Elk team heeft 1 captain die het complete team aanmeldt en dient als aanspreekpunt voor de VCL’s.
  • Tijdens de Voorjaarscompetitie wordt gespeeld met het Verkort Spelen principe. Dit houdt in dat de derde set een Super Tiebreak is en Deuce wordt uitgespeeld.
  • Het inschrijfgeld voor de voorjaarscompetitie bedraagt: €75,- euro per team. Dit is inclusief 2 blikken ballen per thuis speeldag. Na inschrijving ontvang je hiervoor een Tikkie.

We begrijpen dat er veel interesse is in de Voorjaarscompetitie. Mocht het voorkomen dat er teveel teams zich aanmelden dan de baanbezetting toe laat op die dag/ avond dan moet er geloot worden. Deze digitale loting zal plaats vinden op woensdag 3 januari 2024 om 19.30 uur. Captains van de ingeschreven teams zullen hier t.z.t. van op de hoogte worden gebracht. Word je uitgeloot? Vraag naar de mogelijkheid om op een andere dag competitie te spelen.

Lukt het niet om een compleet team bij elkaar te krijgen en wil je toch graag competitie spelen? Dan kun je mailen naar competitie@tc73.nl en vragen naar de mogelijkheden.

Het inschrijven voor de voorjaarscompetitie kan tot uiterlijk 28 december ’23 via de link op deze pagina.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Sportieve Groet,
Dionne Maat – Dane & Jeanine Haringsma

schema-knltbvoorjaarscompetitie