Afgelopen
Deze activiteit is reeds afgelopen.

Voorjaarscompetitie

Van zondag 26 maart tot zondag 18 juni
Info & inschrijven

Graag willen we jullie op de hoogte brengen van de aankomende voorjaarscompetitie. Competitie is mogelijk voor iedereen die daar interesse en vooral zin in heeft. Het is super leuk om in teamverband tegen ‘nieuwe/andere’ tegenstanders te spelen.

Uit ervaring kunnen we zeggen dat naast leuke tenniswedstrijden er ook gezellige avonden uit voortkomen. Zorg ervoor dat je een team bij elkaar krijgt en schrijf je voor 1 januari 2023 in, via de link onderaan dit bericht.

Vrijdagavondcompetitie: Om de week en 5 speeldagen
De vrijdagavondcompetitie wordt steeds populairder. Om de drukte op vrijdagavond te reguleren én toekomstige groei mogelijk te maken is vorig jaar gestart met het spelen van de KNLTB Voorjaarscompetitie op vrijdagavond 'om de week'.

Wat houdt 'Om de week spelen' op vrijdagavond precies in?

  • Teams spelen om de week competitie, de gemengde teams én 8 & 9 Tennis starten één week eerder dan de reguliere competitie, namelijk op 31 maart; de heren- en damesteams starten gelijk met de reguliere competitie op 7 april.
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een Super Tiebreak in de derde set;
  • Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken;
  • De totale organisatie voor de competitie op vrijdagavond is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen). De overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken.

Zie in het schema onderaan de pagina op welke dagen wij dit voorjaar de competitie aanbieden.

Onderaan de pagina zie je ook een overzicht waarin je de data terug kan vinden van het opgestelde programma door de KNLTB met de daarbij horende inhaaldagen.

Aan competitie spelen zitten een aantal voorwaarden vast:

  • Je team mag maximaal uit 7 personen bestaan. Zorg ervoor dat je met je team op alle data een volledig team hebt, zodat er zo min mogelijk vervanging moet worden geregeld.
  • Wedstrijden die niet op de geplande datum gespeeld kunnen worden vanwege vakanties, feestdagen of een incompleet team ingehaald kunnen worden volgens de regels van de KNLTB. Dit houdt in dat de wedstrijd voor de oorspronkelijke datum gespeeld moet zijn. Inhaaldata is enkel bestemd voor wedstrijden die worden afgelast wegens weersomstandigheden.
  • Elk team heeft 1 captain die het complete team aanmeldt en dient aanspreekpunt te zijn voor de VCL’s.
  • Tijdens de Voorjaarscompetitie wordt gespeeld met Verkort Spelen principe. Dit houdt in dat de derde set een Super Tiebreak is en Deuce wordt uitgespeeld.
  • Het inschrijfgeld voor de voorjaarscompetitie bedraagt € 75,- per team. Dit is inclusief 2 blikken ballen per thuis speeldag. Na inschrijving ontvang je hiervoor een Tikkie.

We begrijpen dat er veel interesse is in de Voorjaarscompetitie. Mocht het voorkomen dat er teveel teams zich aanmelden dan de baanbezetting toe laat op die dag/avond, dan moet er geloot worden. Deze digitale loting zal plaats vinden op maandag 9 januari om 19.30 uur. Captains van de ingeschreven teams zullen hier t.z.t. van op de hoogte worden gebracht. Word je uitgeloot? Vraag naar de mogelijkheid om op een andere dag competitie te spelen.

Lukt het niet om een compleet team bij elkaar te krijgen en wil je toch graag competitie spelen? Dan kun je op deze mail reageren en vragen naar de mogelijkheden.

Het inschrijven voor de voorjaarscompetitie kan tot uiterlijk 1 januari 2023 via de onderstaande link:

Inschrijving Voorjaarscompetitie 2023

Mocht je nog vragen hebben na het lezen van deze mail neem dan gerust contact met ons op.

Sportieve Groet,

Dionne Maat – Dane & Jeanine Haringsma

speelschema-knltbspeelschema