Nu bezig
Deze activiteit is op dit moment bezig. Kom gezellig kijken bij de wedstrijden!

Voorjaarscompetitie

Van zondag 27 maart tot vrijdag 17 juni
Info & inschrijven

Graag willen we jullie op de hoogte brengen van de aankomende voorjaarscompetitie. Ondanks de huidige coronamaatregelen en de beperkingen met betrekking tot het tennis in de avond hopen we met elkaar in het voorjaar weer deel te kunnen nemen aan de competitie.

We houden voortdurend in de gaten wat de aanpassingen van de coronamaatregelen betekenen voor de organisatie van de Voorjaarscompetitie en zullen hier waar nodig tijdig op anticiperen.
Voor nu kijken we vast vooruit naar 2022 en starten we de voorbereidingen voor het nieuwe (competitie)seizoen alvast op, in de goede hoop dat we in het voorjaar weer 'normaal' competitie kunnen spelen.

Competitie is mogelijk voor iedereen die daar interesse en vooral zin in heeft. Het is super leuk om in teamverband tegen ‘nieuwe/ andere’ tegenstanders te spelen. Uit ervaring kunnen we zeggen dat naast leuke tenniswedstrijden er ook gezellige avonden uit voort komen. Zorg ervoor dat je een team bij elkaar krijgt en schrijf je voor 3 januari 2022 in, via de link onderaan dit bericht.

Vrijdagavondcompetitie: Om de week en 5 speeldagen
De vrijdagavondcompetitie wordt steeds populairder. Om de drukte op vrijdagavond te reguleren én toekomstige groei mogelijk te maken zal er met ingang van 2022 tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie op vrijdagavond 'om de week' worden gespeeld.

Wat houdt 'Om de week spelen' op vrijdagavond precies in?

  • Teams spelen om de week competitie, de gemengde teams én 8&9 Tennis starten één week eerder dan de reguliere competitie, namelijk op 1 april; de heren- en damesteams starten gelijk met de reguliere competitie op 8 april.
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
  • Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken;
  • De totale organisatie voor de competitie op vrijdagavond is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen). De overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken.

Zie in de overzichten onderaan de pagina welke dagen wij competitie aanbieden. en de data van het opgestelde programma door de KNLTB met de daarbij horende inhaaldagen.

Aan competitie spelen zitten een aantal voorwaarden vast:

  • Je team mag maximaal uit 7 personen bestaan. Zorg ervoor dat je met je team op alle data een volledig team hebt, zodat er zo min mogelijk vervanging moet worden geregeld. Let op: de competitie valt dit jaar plaats tijdens verschillende feestdagen en in vakanties (Pasen: 17 en 18 april, Koningsdag: 27 april, Hemelvaart: 26 mei, Pinksteren: 5 en 6 juni).
  • Wedstrijden die niet op de geplande datum gespeeld kunnen worden vanwege vakanties, feestdagen of een incompleet team ingehaald kunnen worden volgens de regels van de KNLTB. Dit houdt in dat de wedstrijd voor de oorspronkelijke datum gespeeld moet zijn. Inhaaldata is enkel bestemd voor wedstrijden worden afgelast wegens weersomstandigheden.
  • Elk team heeft 1 captain die het complete team aanmeldt en dient aanspreekpunt te zijn voor de VCL’s.
  • Tijdens de voorjaarscompetitie wordt gespeeld met Verkort Spelen principe. Dit houdt in dat de derde set een Super Tiebreak is en Deuce wordt uitgespeeld.
  • Het inschrijfgeld voor de voorjaarscompetitie bedraagt: € 75,- euro per team. Dit is inclusief 2 blikken ballen per thuis speeldag. Na inschrijving ontvang je hiervoor een Tikkie.

We begrijpen dat er veel interesse is in de voorjaarscompetitie. Mocht het voorkomen dat er teveel teams zich aanmelden dan de baanbezetting toe laat op die dag/avond moet er geloot worden. Deze digitale loting zal plaats vinden op donderdag 6 januari om 19.30 uur. Captains van de ingeschreven teams zullen hier t.z.t. van op de hoogte worden gebracht. Word je uitgeloot? Vraag naar de mogelijkheid om op een andere dag competitie te spelen.

Lukt het niet om een compleet team bij elkaar te krijgen en wil je toch graag competitie spelen? Mail dan naar competitie@tc73.nl en vraag naar de mogelijkheden.
Het inschrijven voor de voorjaarscompetitie kan tot uiterlijk: 3 januari 2021 via de link op deze pagina.

Mocht je nog vragen hebben na het lezen van deze informatie neem dan gerust contact met ons op.

Sportieve Groet,

Dionne Maat – Dane & Jeanine Haringsma

knltbspeelschema