Bardiensten

De bardiensten bij T.C. '73 worden uitgevoerd door de leden zelf. Alle leden tussen 18 en 65 jaar vervullen jaarlijks diensten die 12 punten vertegenwoordigen. Het barrooster wordt geregeld via de ClubbApp van de KNLTB. Deze kun je downloaden op je telefoon.

terras

Elk jaar kunnen vanaf maart door de leden de diensten worden ingevuld, tot uiterlijk het tijdstip van afhalen van het nieuwe pasje. Het digitale inschrijfsysteem van T. C. ’73 maakt het mogelijk om zelf je verplichte bardiensten in te delen. Het grote voordeel ervan is dat je geheel zelf kunt bepalen wanneer je een bardienst wilt draaien.

De meest gezellige bardiensten zijn op dagen dat er competitie wordt gespeeld of een toernooi gepland staat. Vergeten kan niet, omdat je vanuit het planningsprogramma automatisch een week en een dag van tevoren per mail een herinnering krijgt toegestuurd.

Voor wie gelden de verplichte bardiensten?
Alle gewone leden tussen 18 en 65 jaar zijn verplicht bardiensten in te plannen. De bardienstcommissie houdt de behaalde punten van je diensten bij. Heb je iets te weinig punten (minder dan 12), dan houdt de commissie het recht om één extra bardienst te plannen, mocht het blijken nodig te zijn gedurende het verloop van het seizoen. Wanneer je lid bent van een commissie of het bestuur ben je uitgezonderd van diensten.

Voordat je bardienst vervult dien je het 'Certificaat Verantwoord Alcohol Schenken' te behalen. Leden die nog niet in het bezit zijn van zo’n certificaat dienen dit eerst te behalen, voordat zij een bardienst gaan vervullen.

Hoe kan ik mijn eigen bardiensten indelen?
Download de KNLTB ClubApp of ga naar de website mijn.knltb.club, zoek de club T.C.73, log in met je lidmaatschapsnummer (klik op: wachtwoord vergeten) en plan zelf je gewenste diensten in. Lukt dit je niet, raadpleeg de handleiding.

Geen uitschrijving of afmelding mogelijk voor geplande dienst
Als er een dienst gepland is, dan heb je niet zelf de gelegenheid om deze dienst uit te schrijven. Wordt er door die persoon een ander geregeld voor de bardienst, dan heeft dit geen financiële consequenties. In het clubhuis ligt een lijst ter inzage van de diensten. Zo kun je desgewenst contact opnemen met een ander lid om te ruilen. Blijkt echter dat er geen bardienstvervulling is, dan wordt deze dienst met een afkoopbedrag in rekening gebracht. Dit is € 10,- per punt, dus afhankelijk van hoeveel punten de dienst is.

Zoek je een alternatief voor de verplichte bardiensten?
In plaats van bardienst kun je je ook nuttig maken voor de vereniging door alternatieve diensten te vervullen, zoals schoonmaken van het clubhuis, een keukendienst tijdens een toernooiweek of een ochtend onderhoud van het park.

Koopt je liever jouw bardienst af?
Die mogelijkheid bestaat! De kosten bedragen € 10,- per punt, dus € 120,- voor het hele jaar.
Als je de bardienst wilt afkopen dien je dit per mail door te geven aan bar@tc73.nl. Ellen Hak stuurt je een bericht op welke rekening het verschuldigde bedrag moet worden overgemaakt.

Via deze link kun je meer informatie vinden en kun je de link vinden om de app te downloaden.

Gebruik onderstaande knoppen voor meer informatie over het succesvol draaien van bardiensten.