Update corona - digitaal afhangen

Op 28 mei door Elise den Engelsman

De ontwikkelingen volgen elkaar op. Nog maar nauwelijks waren de banen open voor enkelspel of het bericht kwam dat ook dubbelspel weer voor iedereen is toegestaan. Dit betekent dat er geen beperkingen meer zijn om vrij te spelen en iedereen die wil de baan op kan. Uiteraard gelden de richtlijnen van het RIVM nog steeds.

afbeelding2

Helaas hebben we nog geen toestemming om het clubhuis te openen en ook eigen consumpties op het terras nuttigen is niet toegestaan. Volgens de laatste berichten mogen sportkantines pas per 1 september open maar onderzoekt het OMT of dit wellicht al per 1 juli kan. Zodra hierover meer bekend is horen jullie dat direct. Daarnaast is er een kleine kans dat we onder de horeca vallen omdat we over de juiste vergunning beschikken. Dat zou wellicht betekenen dat we al op korte termijn open mogen.

Digitaal afhangen
Tennissen is alleen toegestaan als er vooraf een baan is gereserveerd. Dit geldt ook overdag. Het gemakkelijkst gaat dit door gebruik te maken van de KNLTB Clubapp. Gebruik hiervoor de meest actuele versie 2.1. Wanneer je je wachtwoord niet (meer) weet kun je dit opnieuw aanvragen.

We hebben het programma zo ingesteld dat de aanvangstijd op elke baan anders is. Hierdoor wordt het nooit te druk met vertrekkende en aankomende spelers. Het systeem blijkt niet helemaal waterdicht en het is mogelijk zelf de aanvangstijd per baan te wijzigen. We vragen je nadrukkelijk dit niet te doen! Anders wordt het op sommige momenten te druk en ontstaan er blokken die voor niemand meer te reserveren zijn.

De aanvangstijd is voor
Baan 1 elk heel uur, dus 10.00 uur, 11.00 uur etc
Baan 2 om 10.15 uur, 11.15 uur etc.
Baan 3 om 10.30 uur, 11.30 uur etc.
Baan 4 om 10.45 uur, 11.45 uur etc.

 • Wie niet digitaal kan of wil reserveren stuurt minimaal 30 minuten voor de gewenste aanvangstijd een app naar Elise (06-20841831), tennissen kan na bevestiging van de reservering;
 • Een reservering is voor 60 minuten, na 55 minuten verlaat je de baan om plaats te maken voor de volgende spelers;
 • De banen zijn open vanaf 10.00 uur en in het weekend vanaf 08.00 uur. Op werkdagen is Bas den Hartog tot 10.00 uur op de baan voor onderhoud en kan er niet worden getennist.
 • Probeer zoveel mogelijk overdag te spelen als je daarvoor de gelegenheid hebt, zodat de banen ’s avonds niet overvol zijn;
 • Kom op tijd maar niet meer dan 10 minuten voor je de baan op kan, vertrek na afloop direct en blijf niet langer op het park dan nodig;
 • Wissel van baanhelft met de klok mee en gebruik het scorebord niet;
 • Om iedereen te laten tennissen is het afhangen voorlopig beperkt tot maximaal 2 keer per dag en 3 keer per week. Als blijkt dat er ruimte is om vaker te tennissen zal dit worden aangepast; Wil je vaker tennissen? Neem dan even contact op met Elise. Op rustige momenten zijn er voldoende mogelijkheden.
 • Terras en clubhuis zijn tot nader order gesloten. Kleedkamers zijn niet toegankelijk, voor noodgevallen is het invalidetoilet beschikbaar;
 • In de hal zijn desinfecterende middelen en wegwerphandschoenen aanwezig voor wie hier gebruik van wil maken;
 • Indien nodig mogen de lichten aan;
 • Het afhangbord in de hal is tijdelijk buiten gebruik;
 • De jeugd t/m 18 jaar hoeft geen afstand meer te houden bij het sporten. Dat betekent dat er ook geen toezicht meer hoeft te zijn.
afbeelding1afbeelding2