Najaarscompetitie

Van maandag 12 september tot zondag 30 oktober
Info & inschrijven

Competitie is mogelijk voor iedereen die daar interesse en vooral zin in heeft. Het is super leuk om in teamverband tegen nieuwe/andere tegenstanders te spelen. Uit ervaring kunnen we zeggen dat naast leuke tenniswedstrijden er ook gezellige avonden uit voort komen. Zorg ervoor dat je een team bij elkaar krijgt en schrijf je voor 12 juni 2022 in, via de link op deze pagina.

NAJAARSCOMPETITIE 2022: VAN 7 NAAR 5 SPEELDAGEN
Eén van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van competitie voor komend najaar is dat we met ingang van 2022 het aantal speeldagen van de KNLTB Najaarscompetitie aanpassen van 7 naar 5 dagen.

Vrijdagavondcompetitie is NIET om de week. In het najaar wordt de vrijdagavondcompetitie in tegenstelling tot de Voorjaarscompetitie NIET om de week gespeeld. Dit is vanwege de beperkte periode waarin in het najaar wordt gespeeld

Zie de afbeelding op deze pagina op welke dagen wij competitie aanbieden. En in het schema van de KNLTB kun je de data terugvinden van het opgestelde programma door de KNLTB met de daarbij horende inhaaldagen.

Aan competitie spelen zitten een aantal voorwaarden vast:

  • Je team mag maximaal uit 7 personen bestaan. Zorg ervoor dat je met je team op alle data een volledig team hebt, zodat er zo min mogelijk vervanging moet worden geregeld.
  • Wedstrijden die niet op de geplande datum gespeeld kunnen worden vanwege vakanties, feestdagen of een incompleet team ingehaald kunnen worden volgens de regels van de KNLTB. Dit houdt in dat de wedstrijd voor de oorspronkelijke datum gespeeld moet zijn. Inhaaldata is enkel bestemd voor wedstrijden worden afgelast wegens weersomstandigheden.
  • Elk team heeft 1 captain die het complete team aanmeldt en dient aanspreekpunt te zijn voor de VCL’s.
  • Tijdens de Najaarscompetitie wordt gespeeld met Verkort Spelen principe. Dit houdt in dat de derde set een Super Tiebreak is en Deuce wordt uitgespeeld.
  • Het inschrijfgeld voor de voorjaarscompetitie bedraagt: €75,- euro per team. Dit is inclusief 2 blikken ballen per thuis speeldag. Na inschrijving ontvang je hiervoor een Tikkie.

We begrijpen dat er veel interesse is in de Najaarscompetitie. Mocht het voorkomen dat er teveel teams zich aanmelden dan de baanbezetting toelaat op die dag/avond, moet er geloot worden. Deze digitale loting zal plaatsvinden op maandag 13 juni om 19.30 uur. Captains van de ingeschreven teams zullen hier t.z.t. van op de hoogte worden gebracht. Word je uitgeloot? Vraag naar de mogelijkheid om op een andere dag competitie te spelen.

Lukt het niet om een compleet team bij elkaar te krijgen en wil je toch graag competitie spelen? Dan kun je op mailen naar competitie@tc73.nl en vragen naar de mogelijkheden.

Het inschrijven voor de voorjaarscompetitie kan tot uiterlijk: 12 juni 202 via deze link.

Mocht je nog vragen hebben na het lezen van dit bericht neem dan gerust contact met ons op.

Sportieve Groet,

Dionne Maat – Dane & Jeanine Haringsma

data-najaarscompetitiespeeldata-knltb